ЧЕШКИОТ ЕП ХОЛДИНГ ЌЕ ЈА ДОКАПИТАЛИЗИРА СЛОВЕНСКИ ЖEЛЕЗНИЦИ ТОВАРНИ ПРОМЕТ

На крајот од октомври, Надзорниот одбор на Словенске железнице (СЖ) конечно ја одобри докапитализацијата на една од нејзините ќерки компании, Товорни промет, со што се даде зелено светло за чешкиот логистички холдинг ЕП Холдинг да влезе во сопственичката структура на компанијата СЖ Товарни промет.

Со докапитализацијата, компанијата СЖ Товорни промет ќе се трансформира во нова компанија во која Чесите ќе имаат удел од 49% во компанијата, а матичната компанија остатокот. Износот на чешкиот финансиски придонес не е официјално познат, но неофицијално се проценува дека тежи меѓу 60 и 100 милиони евра.

Сега докапитализацијата мора да биде одобрена од словенечкиот државен холдинг. Работата ќе биде завршена кога ќе се исполнат условите за суспензија, веројатно во рок од шест месеци по потпишувањето на договорот, изјавија од компанијата Словенски железници.

ЕП Холдинг е енергетски гигант со средства од 16,7 милијарди евра и 8,6 милијарди евра годишни приходи од продажба. Минатата година тие забележаа профит од 2,1 милијарди евра пред амортизација и камата.

Генералниот директор на СЖ, Душан Мес повеќе пати во минатото потенцираше дека целта на стратешкото партнерство е да се создаде водечка логистичка компанија во Југоисточна Европа, која ќе биде конкурентна не само во Словенија, туку и во северна Италија, Австрија, Хрватска, Унгарија, Бугарија, Романија, Србија и остатокот од Балканот.

Заедничкото вложување се очекува да има доволно капитал да ги преземе стратешките компании во странство, преку кои потоа ќе работи на странските пазари. На овој начин, тие ќе ја прошират својата мрежа и со свеж капитал ќе можат да ги обновуваат застарените возила, особено на домашната мрежа.

Новата компанија се очекува двојно да го зголеми својот профит за пет години во споредба со сеашниот профит на СЖ Товарни промет.

Процесот на наоѓање странски партнер започна во 2017 година. ЕП Холдинг е единствената компанија што конечно достави обврзувачка понуда.

Останатите засегнати страни беа спречени од фактот дека контролниот пакет акции на компанијата не беше достапен. Имено, законот го обврзува СЖ да задржи 50 проценти и еден удел во сите свои компании, и со тоа државата останува (индиректен) мнозински сопственик на железничкото претпријатие.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *