ЧАСОВНИЦИТЕ ПОВТОРНО СЕ МЕНУВААТ; ЕВЕ ШТО ДА НАПРАВИТЕ СО ВАШИОТ ТАХОГРАФ

Теоретски, уште еден час сон – тоа е она што го добиваме благодарение на годишната промена на времето. Како и да е, колку губиме поради сегашните прописи?

За просечен возач, проблемите главно се поврзани со хаосот во возните редови. Сепак, за транспортот, кој се потпира на тахографи, есенската и пролетната поставка на часовниците предизвикува многу поголема одговорност.

Ноќта на 24-25 октомври, треба да ги поместиме часовниците еден час наназад. Зошто промената на времето во тахограф е одговорност на секое претпријатие?

Транспортната индустрија се заснова на многу важен елемент – времето

Во случај на неуспех да се смени опремата за снимање на таков начин што ќе го означи точното време, може да се изложиме на последиците од неправилното користење на тахографот или едноставно да направиме грешка во секојдневната анализа на работното време на возачот. И ваквото постапување може да резултира со парични казни и неправилности во евиденцијата.

Промена на времето во аналогниот тахограф

Иако аналогните тахографи се поретки кај возилата, нивното присуство сепак е забележливо. Ако користите таков уред, запомнете дека најточните информации може да се добијат директно од упатството подготвено од производителот.

Сепак, обрнете внимание на најважниот елемент на временската промена. Еден од најчестите проблеми е самото поместување на времето. Кај аналогните тахографи, часовникот треба да се помести 23 часа напред (во повеќето тахографи не е можно да се помести часовник наназад).

Затоа, правиме една целосна ротација на часовникот и потоа додаваме 11 часа повеќе. Најчеста грешка е смена од само 11 часа што може да доведе до ситуација кога наместо 7.00 наутро е 19 часот. По поставувањето на часовникот, се препорачува да го тестирате листот за запис неколку минути и да го отстраните. Благодарение на ова, ќе бидеме сигурни дека графиконот е нацртан на правилно место или има потреба од корекција.

Промена на времето во дигиталниот тахограф

Дигиталниот тахограф е многу понапреден уред бидејќи работи според Universal Time UTC. Следствено, ова значи дека ова време е независно од временските зони. Покрај тоа, самото време на UTC не може да се смени, а прилагодувањето на времето во уредот се однесува само на т.н. локално време на тахографот.

Со ваков уред, клучна улога игра програмата што ги анализира прекршувањата и го решава работното време. Оваа програма, во свој алгоритам, ќе ја смени временската зона. Самата промена зависи од земјата во која е регистрирано возилото. Уште повеќе, некои системи прават корекции точно во наведеното време, додека други ги менуваат поставките само откако возилото ќе запре. Благодарение на ова, ништо не го нарушува природниот запис за возење направен од тахографот за време на UTC.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *