РАЗВИЕН Е СТАРТ-СТОП СИСТЕМ ЗА ЛОКОМОТИВИ

ГЕРМАНИЈА: Voith го претстави OnEfficiency.StopStart, систем која овозможува автоматско гасење и поновно покренување на локомотивата.

Постојано го следи работењето на дизел моторот и помошните системи, автоматски го стартува моторот доколку е потребно за да се осигури дека локомотивата е секогаш подготвена за работа.

Voith проценува дека ова ќе го намали времето на мирување на локомотива во просек за 720 ч / годишно, што ќе резултира во заштеда на гориво до 11 000 литри, со што ќе се намали потребата за полнење гориво и продолжување на интервалите помеѓу периодичното одржување.

Повеќе за системот на: voith.com

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *