ПОКРЕНАТА Е ПРВАТА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ПРЕВОЗ НА КОНТЕЈНЕРИ

Со седиште во Хамбург, стартап фирмата driveMybox копнее да постави нови стандарди со својата дигитална транспортна платформа и да го дигитализира целиот процес на транспорт на контејнери.

Откако бета фазата се покажа како успешна, driveMybox сега го лансира своето дигитално решение all-in-one. Стартап компанијата од Хамбург сака да постави нови стандарди со камионската тракинг платформа, бидејќи дигитализацијата на сообраќајот со контејнери денес главно се заснова на изолирани решенија и временски неусогласени размени на информации, што резултира во губење на ефикасност и скапи напори за многу рачни задачи.

Од комбинацијата на знаење, технологија втемелена со податоци и иновации, ја дигитализираме контејнерската логистика и секогаш ја имаме додадената вредност за сите вклучени заинтересенти“- потенцира ко-основачот д-р Леонард Хајлиг.

DriveMybox GmbH сака да ги зближи клиентите и давателите на услуги, а исто така да го дигитализира целиот транспортен процес, од барењето за цени до диспозиција, односно до наплата. Интернет резервации, динамични цени, следење во живо, автоматска обработка на плаќање, директна комуникација и дигиталните документи треба да обезбедат флексибилност и транспарентност.

Избегнувајте празно возење и бескорисно чекање

Со дигитализацијата на транспортниот ланец како се-во-едно решение, driveMybox ја извршува целта за оптимално организирање на транспорт на контејнери и ефикасно обработка на нарачките, така што може да се избегнат празните возења, бескорисното чекање и нетранспарентноста.

Самовработените превозници и транспортните компании исто така имаат корист од апликацијата која работи без хартија, едноставна е и брза на обработка.

Стартапот ветува брз и лесен процес на резервација. Регистрираните возачи, од друга страна, ги добиваат оптимизираните нарачки за транспорт преку  порака испратена директно до паметниот телефон.

Нашата платформа е веќе многу добро прифатена од клиенти и даватели на услуги за транспорт. Ова првенствено се должи на нашиот деловен концепт и широката функционалност на платформата, вели ко-основачот Арон Спандера.

Клиентите и давателите на услуги можат да се регистрираат бесплатно на платформата. Од август 2020 година, можна е резервација и преработка за транспорт на увоз и извоз на терминалите во Минхен, Нирнберг и Корнасхајм. Националната експанзија е планирана во текот на годината.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *