ПАРТНЕРСТВОТО СО СПОДЕЛУВАЊЕ НА БИЛЕТИТЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ПОМЕЃУ ДОЈЧЕ БАН И КАТАР ЕРВЕЈС

Објавено е ново партнерство со споделување на кодовите меѓу Дојче Бан (ДБ) и Катар ервејс, кое ќе им понуди на патниците кои патуваат со авиокомпанијата брзи врски до и од осум клучни дестинации во Германија преку користење на железничката мрежа на ДБ.

Членот на Управниот одбор за патнички превоз на ДБ, Бертхолд Хубер, рече: „Ние сме задоволни што дополнително ја интензивираме нашата успешна и долгогодишна соработка помеѓу железницата и авио превозот со Катар ервејс преку нашиот нов договор за споделување на билетите. Споделувањето на билетите помеѓу „Катар ервејс“ и „Дојче Бан“ им нуди на нашите заеднички клиенти непречено, лесно и флексибилно патување до и од различни германски градови“.

Како еден од најголемите железнички оператори во Европа, партнерството со ДБ ќе им овозможи на патниците на „Катар ервејс“ врски со Штутгарт, Нирнберг, Хановер, Лајпциг, Келн, Дизелдорф, Минхен и Хамбург преку аеродромот во Франкфурт на Мајнц во Германија.

Неговата екселенција г-дин Акбар Ал Бакер, главен извршен директор на групата „Катар ервејс“, изјави: „Овој договор за содејство помеѓу„ Катар ервејс “и„ Дојче Бан “дополнително ги зајакнува врските меѓу Германија и Катар. Сведоци сме на зголемената побарувачка помеѓу Германија за Катар и пошироко. Нашите нови дестинации не само што ја исполнуваат таа побарувачка, туку обезбедуваат услуга за нашите ценети патници во Доха и од десетици дестинации на глобално ниво до нови, возбудливи места за истражување во Германија“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *