ПАМЕТНИ ПРОЗОРЦИ ВО ВОЗ ЗА ПОУДОБНО ПАТУВАЊЕ

Силата во својата експертиза во електронските затемнувачки прозорци, Вижн системс –  Vision Systems, поред воздухопловниот и поморскиот пазар ќе ги претстави своите најнови иновации прилагодени за железничкиот пазар во Дубаи на 25 и 26 февруари 2020 година.

На екранот ќе бидат претставени нивните паметни системи за засенчување и решенија за поделба: мулти-зона прозорец за затемнување, затемнета разделница со интегриран информативен дисплеј и концепт на стаклена партиција што може да репродуцира видеа.

Подобрена удобноста на патниците

Затемнетите прозорци на Вижн системи обезбедуваат високо ниво на оптички квалитет и сигурност. Тие овозможуваат елиминирање на нијансите што го натрупуваат просторот, го блокираат погледот и бараат редовно одржување.

Директно интегрирани во застаклувањето, тие им овозможуваат на патниците веднаш да ја променат непроирноста на нивниот прозорец, или дел од него, од транспарентно до темно, со цел да ги регулираат сјајот и топлината што влегуваат, притоа да го зачуваат погледот. Тие ја зголемуваат визуелната, термичката и акустичната удобност за поголема здрава атмосфера.

Приватност

Тие исто така обезбедуваат приватност и  од надворешноста на вагонот. Дополнителна опција за приватност нуди привремена пречка во поглед на внатрешноста на вагонот (непроѕирна бела или темна) кога е неопходно да се заштитат одредени области од поглед, или за специфични сместувања во туристички возови.

Контролата е лесна, директно на секое седиште или преку централизираниот контролен панел за главна контрола на вагонот, или автоматски со интегрирани сензори за светлина или температура.

Заштита од несакана светлина и топлина

Верзијата со повеќе зони што ќе биде изложена на саемот е затемнето решение кое наликува на дигитална нијанса, обезбедувајќи контрола на непроѕрноста на избраната зона за заштита од несаканата светлина, за поголема удобност во патувањето.

Решенијата на Vision Systems блокираат повеќе од 99,9% од штетната УВ-светлина (дури и во транспарентна состојба) со цел да ги заштитат патниците и да се спречи од избледување внатрешниот мебел, а интегрираната ИР бариера може да го зајакне блокадата на топлина.

Покрај тоа, тие се затемнуваат кога возот е запрен, задржувајќи ја внатрешноста ладна  за мала потрошувачка на климатизацијата и заштеда на енергија.

Интегрираната електроника на системот ја олеснува инсталацијата во оригиналната опрема или надоградбата и го намалува одржувањето (без подвижни делови, лесно за чистење) и застој. Покрај тоа, со своето силно искуство во сложените решенија, Вижн системи можат да обезбедат комплетно решение, вклучувајќи и високо квалитетна композитна рамка.

Видеа и дисплеј на прозорецот

Vision Systems, покрај обезбедувањето на интелигентен систем за приватност, ќе изложи и разделувач на затемнување со интегриран информативен дисплеј кој дава информации за патувања како што се време, температура, преостанати километри или достапност на услуга.

Ќе биде прикажан различен концепт на поделба на стаклото што му овозможува на операторот да емитува видеа со информативна или промотивна содржина. Овој систем нуди и приватност помеѓу класите.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *