НОВА РЕГУЛАТИВА НА ЕУ: ПОСТРОГА ЗАШТИТА ОД ПОДЛЕТУВАЊЕ ПОД ПРИКОЛКИ

Од 1 септември, сите производители на нови приколки во Европската унија ќе бидат обврзани да вградат нови, поцврсти и пониски во однос на долната лента на основата за заштита од подлетување во случај на судир одзади. Воведувањето на новиот „браник“ се заснова на измена на директивата на ЕУ UN / ECE-R 58 AS 03. Измената е иницирана од германската темелна студија за истражување на несреќи (GIDAS), според која 60 проценти од сите удари на автомобили во задниот дел на соло камион и приколки (полуприколка или приколка) завршува фатално.

Новата директива бара до двојно зголемување на апсорпцијата на ударната сила, подолга должина на шипката и намалување на максималното растојание од површината на подлогата – од 550 на 450 mm.

За да ги исполни новите барања, еден од трите најголеми европски производители на приколки – германскиот Krone – разви нова генерација на заштитници, со примарна цел да се намалат жртвите до 78 проценти и сериозните повреди до 49 проценти во судири при налетување на патнички автомобили во задниот дел од полуприколката или приколката.

Модуларниот систем е во понуда од почетокот на март за семејствата Profi Liner, Mega Liner, Cool Liner и Dry Liner, како и за приколки што носат заменливи надградби. Новата заштита од подвоз се потпира на завртки наместо на заварени споеви; променет е системот на неговата потпора, новата заштитна греда е поцинкувана, дополнително катодски обоена (KTL) и на крај премачкана со прашок и со тоа максимално заштитена од корозија; значително е олеснето последователното инсталирање на дополнителни дополнителни делови, како што се заштитни знаци и ECE знаци, опрема за ноќно паркирно светло; во случај на оштетување, новата заштитна греда е полесна за поправка, а испораката на резервните делови е логистички поевтина, побрза и посигурна благодарение на намалениот број на делови.

Сепак, поголемата безбедност има своја цена: на пример, тежината на новите стандардни задни штитници се зголемува во просек за околу 22 кг, а поради поголемите димензии и употребата на поквалитетни материјали, цената на оваа опрема е повисока за 200 евра па нагоре, во зависност од моделот и опремата.
Дополнително, некои возни карактеристики се „погодени“: како пропишано 100 mm пократко растојание од подлогата, задниот заштитен зрак е изложен на зголемен ризик од контакт, што може да има негативен ефект, на пример, во сообраќајот на траект – затоа , Krone на новите греди нудат опционални лизгачки ремени.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *