НАСКОРО „ЕЛЕКТРОНСКИ УЗДИ“ И ЦРНИ КУТИИ ВО НОВИТЕ ПАТНИ ВОЗИЛА

Според новите регулативи на ЕУ, од 2022 година на сите нови автомобили, комбиња, камиони и автобуси продадени во Европската унија ќе биде потребно да е вграден системот ИСА (Интелигентен асистент за брзина). Покрај ИСА, во возилата ќе бидат воведени и низа други задолжителни нови безбедносни технологии.

Новите регулативи на ЕУ се резултат на долгогодишните напори на Европскиот совет за безбедност на сообраќајот (ЕТСЦ). Регулативата налага сите нови возила да имаат воведени посебни безбедносни системи за две години, вклучително и прилично контроверзната технологија ИСА.

Како што објаснуваат од EТСЦ, интелигентниот асистент за брзина ќе ги предупредува возачите, доколку возат премногу брзо. Можно е системот да го отежне достигнувањето на брзина поголема од дозволената на одредено растојание. GPS системот за локација ќе ја храни ИСА со информации за дозволените ограничувања.

Советот разгледува различни опции за решението:

– Звучни предупредувања – се создаваат звучни сигнали, кога се надминува ограничувањето на брзината;

– Haptic Pedal – заснован на принципот на повратна врска, оваа верзија на системот го отежнува притискањето на гасот и забрзувањето, кога ќе се надмине дозволеното ограничување на брзината. Сепак, можете да го заобиколите системот, со едноставно притискање на папучата малку посилно.

– Вибрирачка педала – веднаш штом ќе се надмине дозволеното ограничување на брзината, гасот започнува да вибрира. Вибрациите продолжуваат сè додека возилото не ја достигне брзината во границата. Вибрациите се слични на оние што се користат во мобилните телефони.

– Контрола на брзината со вибрирачка папуча – гасот почнува да вибрира, кога брзината е надмината и системот исто така го намалува вртежниот момент на моторот, освен ако возачот намерно не го исклучи системот со притискање на папучата за гас.

– Самостојна контрола на брзината – горенаведената верзија без вибрации на гасот.

Последната опција предизвика многу полемики и меѓу политичарите и возачите. Систем што ја ограничува моќноста на моторот може да претставува закана во некои ситуации на патот, кога е потребно брзо и максимално забрзување. Затоа, ЕТСЦ нарача истражување од Институтот за транспортни студии на Универзитетот Лидс за да се покаже кое од решенијата ќе биде најефективно, како во однос на промовирање на усогласеност со брзината и прифаќање на таков систем од возачите.

Универзитетскиот извештај е објавен во мај оваа година. Следува дека ниту „звучните предупредувања“, ниту „Вибрирачката папуча“ без контрола на брзината не се добар избор, бидејќи учесниците во студијата сметаат дека се досадни и вознемирувачки за време на возењето.

„Контролата на брзината“ се сметаше за најудобен систем. Авторите на студијата изјавија дека добиле „разумно прифаќање“.

Прифаќањето е исклучително важно за целокупната ефикасност на системот ИСА, бидејќи возачите можат да ги исклучат системите за поддршка. Оттука, според ETSC, контролата на брзината е најдобра и се препорачува меѓу разгледуваните опции.

Засега, не може да постои уверување дека овој систем ќе биде задолжителен за новите возила од 2022 година.

Други безбедносни системи задолжителни од 2022 година

Покрај „електронската узда“ и другите системи ќе бидат задолжителни кај новите возила, на пример:

– систем за откривање на замор и расеаност на возачот (на пример, со употреба на паметен телефон);

– камера за преглед и детектори на движење;

– рекордер за податоци за несреќи („црна кутија“);

– систем за предупредување за поаѓање од лента;

– продолжен систем за помош при итно сопирање;

– безбедносни ремени тестирани за судири;

– системи за елиминирање на слепите точки и предупредување на другите учесници во сообраќајот при вртење (задолжително за автобуси и камиони.)

Комисијата проценува дека до 2038 година предложените мерки ќе спасат повеќе од 25 000 животи и ќе спречат сериозни повреди на најмалку 140 000 луѓе.

Сето ова е насочено кон постигнување на долгорочната цел на ЕУ за намалување на бројот на смртни случаи и сериозни повреди на речиси нула до 2050 година. („Визијата нула“.)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *