КЛИЕНТИТЕ НА БДЖ ГО БИРААТ НОВИОТ ДИЗАЈН НА ЛОКОМОТИВИТЕ

БДЖ ги претстави на јавно гласање четири идејни решенија за дизајн на новите локомотиви „Сименс Смартрон“.

До 31.07.2020 година, клиентите на БДЖ-Патнички превоз и љубителите на железницата имаат можност да гласаат на веб-страницата на компанијата за својот префериран дизајн на новите локомотиви „Сименс Смартрон“, информираат од прес-службата на холдингот.

Развиени се четири концепти. Авторот на дизајните е Константин Планински – студиото BackOnTrack, кое е дел од тимот на RailColor-Ziemon од Германија – експерти за развој на дизајни на железничките возила на европскиот пазар.

Неговите дизајни веќе се поставени на локомотивите на „Сименс Вектрон“ и „Смартрон“ на австриските и словенечките железници, како и на приватни железнички превозници во Бугарија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *