ЕРБАС ДЕМОНСТРИРАШЕ АВТОНОМНО ПОЛЕТУВАЊЕ НА A350-1000

Ербас успешно го изврши првото потполно автоматизирано полетување базирано со помош на визуелен уред поставен на Ербас тест авион на аеродромот Тулуз Блањак.

Тест персоналот кој се состоеше од двајца пилоти, двајца инженери за тестирање на летање и инженер за тест на полетување, започнаа со тестирањето на опремата првично околу 10 часот на 18 декември и спроведоа вкупно 8 полетувања во период од четири и пол часа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *