БОМБАРДИЕР ДОБИ ДОГОВОР ЗА ИЗРАБОТКА НА ВАГОНИ ЗА КИНЕСКИТЕ СУПЕР БРЗИ ВОЗОВИ

Кинеските државни железници го доделија договорот во вредност од 248 милиони американски долари на „Бомбардиер Транспорт“ за производство и испорака на 112 вагони за супер брзите возови серија CR300AF.

Овие вагонии ќе бидат распоредени во 14 гарнитури на возови со по осум вагони и со работна брзина од 250 км/ч. Договорот е проценет на приближно 248 милиони долари. „Бомбардиер Транспорт“ поседува 50 проценти од акциите на „БСТ“, што е заедничка компанија со партнерот на „Бомбардиер Транспорт“, CRRC Sifang Rolling Stock Co., Ltd..

Претседателот на „Бомбардиер Транспорт Кина“, Jianwei Zhang, изјави: „Чест ни е што сме избрани да ја снабдуваме новата генерација на брзи возови CR300AF преку нашето заедничко вложување БСТ. Искрено се заблагодаруваме на Кинеските железници за довербата и на CRRC за поддршката. Ние  ги испорачуваме најсовремените возови квалитетно, во рамките на буџетот и секако навремено “.

Оваа најнова нарачка е првиот договор на БСТ за новата генерација на брзи возови, CR300AF, кој има работна брзина од 250 км/ч. Меѓу 14-те возови, 10 се за Fujian Fuping Railway Co. Ltd., а останатите возови се за Guangdong Meizhou-Shantou Passeded Dedicated Line Co., Ltd.

БСТ за првпат беше избран за снабдување на новите кинески стандардни вагони за супер брзите возови во 2018 година, и оттогаш испорача вкупно 448 вагони со максимална брзина од 350 км на час CR400AF и CR400AF-A на кинеските железници. Оваа нова нарачка ја рефлектира довербата и задоволството што клиентот го стекнал кај БСТ. Сите 112 вагони ќе бидат испорачани до крај на месецот.

Bombardier Transport во Кина е снабдувач на целосни решенија низ целиот синџир на вредности. Од вагони и локомотиви до услуги и дизајн, „Бомбардиер Транспорт“ во Кина има седум заеднички вложувања, шест претпријатија во целосна странска сопственост и повеќе од 8.000 вработени.

Заедно, заедничките вложувања доставија 4600 железнички патнички вагони, 580 електрични локомотиви и над 3.000 метро вагони, Монореил, АПМ и трамваи на растечките пазари во железничкиот превоз во Кина. Тој е главен снабдувач на сигнализација на кинеската брза мрежа и преку своите заеднички вложувања се користи влечна опрема и системи за сигнализација во вкупно 30 кинески градови.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *