АВТОМОБИЛСКА ИНДУСТРИЈА: КОНТИНЕНТАЛ ГО ПРОШИРУВА ПРОИЗВОДСТВЕНИОТ И ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР ВО ТЕМИШВАР

Континентал Груп, еден од водечките светски добавувачи во автомоблската индустрија, купува нови капацитети за проширување на своите деловни активности во Темишвар, Романија.

Покрај производството, новите капацитети во индустрискиот парк Фрејдорф Темишвар ќе играат важна улога во логистичките процеси на германската компанија. На овој начин, Континентал ќе може да ги прошири своите внатрешни синџири на снабдување и инфраструктурата, подобро да ги оптимизира и усогласи внатрешните процеси поврзани со складирање, интралогистика и испорака на готови производи. Исто така, во своето портфолио ќе воведе нов асортиман на производи за други индустрии, освен за автомобилската индустрија.

Патем, во Романија се застапени сите пет дивизии на компанијата Континентал. Групата има седум производствени капацитети и два инженерски центри во оваа земја. Покрај тоа, тој е партнер во две заеднички вложувања и има центар за дистрибуција на гуми.

Комплексот во Темишвар во моментов вклучува околу 70.000 м2 производствени хали. Континентал во оваа фабрика произведува околу 17 милиони ремени и околу 9 милиони климатизери за автомобили, индустриски и комерцијални возила годишно продадени во Европа, Азија и Америка . Според официјалната веб-страница, од отворањето до денес, фабриката во Темишвар има испорачано повеќе од 163 милиони преносни и дистрибутивни појаси и над 128 милиони компоненти за системи за климатизација, .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *