УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА КОЈА НЕ Е ЧЛЕНКА НА ЕУ ГО РАТИФИКУВА Е-ЦМР

Веќе 27-тата земја се придружи на Конвенцијата ЦМР во врска со електронскиот товарен лист. Украина го ратификуваше е-ЦМР помалку од

Повеќе

РАЗЛИКА ПОМЕЃУ КАРГО ОСИГУРУВАЊЕ И ЦМР ОСИГУРУВАЊЕТО

Поради проблемите во однос на интерпретацијата  на осигурување на стоката (Карго осигурување) и осигурување од одговорност на превозникот (ЦМР), доаѓа

Повеќе