КАЗНИ ЗА НЕПРАВИЛНО ИСПРАЌАЊЕ НА ВОЗАЧИ ВО ФРАНЦИЈА

Францускиот парламент, со Законот 2018-771 од 5 септември 2018 година, воведе во Законот за работни односи, високи административни казни за

Повеќе

ПАРИЗ-ГРАДОТ НА СВЕТЛИНАТА, МОДАТА, КУЛТУРАТА …

Париз? Градот на светлината, модата, културата, романтиката, забавата и одличната кујна не е само француски, туку и вистински космополитски главен

Повеќе

ЕМАНУЕЛ МАКРОН ГО НАЈАВИ ВРАЌАЊЕТО НА НОЌНИТЕ ВОЗОВИ

Претседателот на Франција, Емануел Макрон, „сака повторно да ги врати ноќните возови“ кои беа напуштени од страна на SNCF пред

Повеќе