ЖЕЛЕЗНИЧКОТО ПОВРЗУВАЊЕ ПОМЕЃУ ТУРЦИЈА-БУГАРИЈА ДОБИ ЗАЕМ ОД ЕБОР

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) обезбедува дополнителен заем од 150 милиони евра на турската влада за изградба на

Повеќе

ПОВЕЌЕ ОД 800 ТОВАРНИ ВОЗОВИ ПАТУВАЛЕ НИЗ ТУНЕЛОТ МАРМАРАЈ ВО ТУРЦИЈА

Вкупно 845 товарни возови минатата година патувале низ подводниот тунел Мармарај. Тунелот го поврзува европскиот со азискиот дел на Истанбул.

Повеќе

БРЗА ЖЕЛЕЗНИЦА ВО ТУРЦИЈА: ВИЗИЈА ДО 2023 ГОДИНА

И покрај недоволната инвестиција во развојот на пругите во Турција во минатото, Камуран Јазичи, генерален директор и претседател на Управниот

Повеќе