ЗАПОЧНА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА НАДОМЕСТОК НА ЕДЕН ДЕЛ ОД ГЕРМАНСКАТА ПАТАРИНА

Онлајн платформа за поднесување барање за враќање на дел од износот на патарина платена во Германија, е достапна на bag.bund.de

Повеќе

TOLLPASS ЗАПОЧНА ДА ЈА НУДИ ЕВРОПСКАТА УСЛУГА ЗА ПАТАРИНА EETS

Услугата TollPass EETS за електронска наплата на патарина комбинира патарина во 11 европски земји – Бугарија, Унгарија, Австрија, Германија, Белгија,

Повеќе

ВО АВСТРИЈА БАРААТ ПАТАРИНАТА ЗА КАМИОНИ ДА ВАЖИ НА СИТЕ ПАТИШТА

Заменик гувернерот на Долна Австрија, Франц Шнабле, повика да се прошират патарините за тешки товарни возила на сите австриски патишта.

Повеќе

МИНИСТРИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ НА ЕУ СЕ СОГЛАСИЈА ЗА НОВИОТ ПЛАН ЗА ПАТАРИНА

Министрите за транспорт на ЕУ се согласија на голем број ослободувања од патарини за одредени возила и деловни активности, како

Повеќе

ДАЛИ ЌЕ СЕ МЕНУВАAT ПРАВИЛАТА НА ГЕРМАНСКИТE АВТОПАТИ ШТО ЌЕ ВЛИЈАЕ НА ЏЕБОТ НА ВОЗАЧИТЕ

Германија, која го презеде претседателството со Европската унија на почетокот на јули, сака сите автопатишта во Европа да бидат предмет

Повеќе

ПОСКАПУВА ПАТАРИНАТА ВО УНГАРИЈА

Унгарското министерство за иновации и технологија ја поскапува цената на патарината за 3.4 %, односно колку што изнесувала инфлацијата во

Повеќе

ЗАПОЧНА НАПЛАТАТА НА ТОЛ ТАКСА ВО СОСЕДНА БУГАРИЈА

Во Бугарија од 1 март започна системот за собирање на таканаречената тол такса – патарина заснована на поминато растојание на

Повеќе