ВО МОСКОВСКОТО МЕТРО Е ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВ ДЕЛ ОД ЛИНИЈАТА „ГОЛЕМИОТ КРУГ“

На 7 декември 2021 година, претседателот на Руската Федерација Владимир Путин (преку видеоконференција) и градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин отворија

Повеќе

РУСИЈА ПОСТАВУВА НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ЗА МЕТРОTO

РУСИЈА: Федералната агенција за техничко регулирање и метрологија Росстандарт официјално го одобри првиот дел од планираниот сет на национални стандарди

Повеќе

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ВТОРАТА НАЈПРОМЕТНА ПОДЗЕМНА ЖЕЛЕЗНИЦА ВО СВЕТОТ – МОСКОВСКОТО МЕТРО

Во московското метро има вкупно 408 километри железничла пруга, 15 линии и 238 станици. Во просечен работен ден, со метро

Повеќе

КИНА ЈА ЗАБРЗУВА ГРАДБАТА НА МЕТРОАТА И ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ БРЗИ ПРУГИ

Кина ќе продолжи да ги поместува границите на она што е можно во 2020 година со нови бранови на експанзија

Повеќе

ПОЗАЈМЕНО ИНТЕРВЈУ СО МАКСИМ ЛИКСУТОВ: МОБИЛНОСТА ВО МОСКВА

По успешното отварање на метро-мрежата во московскиот централен дијаметар, Максим Ликсутов, раководител на Одделот за транспорт и развој на патната

Повеќе