LONDON NORTH EASTERN RAILWAY (LNER) – РАБОТИ НА НОВИТЕ ПРИСТАПИ ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ ЖЕЛЕЗНИЧКОТО ПАТУВАЊЕ НИЗ ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

Железничкиот оператор LONDON NORTH EASTERN RAILWAY – LNER кој се ребрендира 2018 година од Virgin Trains East Coast, подготвен е

Повеќе

БРИТАНСКАТА ВЛАДА СЕ СОГЛАСИ СО ПАКЕТОТ ОД 1,6 МИЛИЈАРДИ ФУНТИ ЗА ПОМОШ НА ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ВО ЛОНДОН

Британскиот оддел за транспорт (DfT) се согласи на пакетот за поддршка на јавниот превоз во Лондон (TfL) за да може 

Повеќе

ГОЛЕМИ ОБЛАСТИ ОД ЛОНДОН СЕ ПЛАНИРААТ КАКО „ОБЛАСТИ БЕЗ АВТОМОБИЛИ“ БИДЕЈЌИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЛАНИРА „ЗЕЛЕНО ЗАКРЕПНУВАЊЕ“ ОД КОВИД 19

Откако се намалија мерките во Лондон поради корона вирусот, градските власти цврсто се решени да го одржат превозот, придобивките против

Повеќе