ХАПАГ ЛОЈД ИНВЕСТИРА ПОЛОВИНА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ВО НАБАВКА НА КОНТЕЈНЕРИ ВО 2021 ГОДИНА

Хапаг Лојд прави една од најголемите набавки на контејнери во својата историја. Станува збор за 150.000 TEU стандардни и фриго

Повеќе

НЕДОСТАТОК НА КОНТЕЈНЕРИ – ЦЕНИТЕ НА КОНТЕЈНЕРСКИОТ ПРЕВОЗ СЕ ЗГОЛЕМИЈА ТРОЈНО ЗА ОСУМ НЕДЕЛИ

Бумот во трговијата со стоки ги достигнува своите граници: Контејнерите стануваат оскудни, товарниот превоз меѓу Кина и Европа станува поскап.

Повеќе

ИТАЛИЈАНСКИ АРХИТЕКТИ ДИЗАЈНИРААТ ОДДЕЛ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА КОРИСТЕЈЌИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА ТРАНСПОРТ

Италијанските архитекти Карло Рати и Итало Рота се здружија со инженерското студио Jacobs и дигиталното студио Squint / Opera за

Повеќе