ЦЕНИТЕ НА ЕВРОПСКИОТ ПАТЕН ТРАНСПОРТ РАСТАТ

Аналитичарите на ТИ и Упли во нивната студија за цените на патниот товарен превоз проценија дека просечната цена на европските

Повеќе

ЕВРОПА СЕ ЗАГРЕВА ЗА ЛЕТНИТЕ ОДМОРИ, НО ЌЕ ТРЕБА ДА ПОНЕСЕМЕ КОВИД СЕРТИФИКАТ

Австрија и уште дванаесет други земји на ЕУ се согласија за седум критериуми за создавање на пасош што треба да

Повеќе

КИНЕСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ ГИ ОБЈАВИЈА ПОДАТОЦИТЕ НА ПРЕВОЗ ЗА 2020 ГОДИНА

Кинеските национални железници (ЦР) објавија вкупно 2,166 милијарди патнички патувања во 2020 година, што е за 39,4% помалку од 3,578

Повеќе

КОВИД ТЕСТОВИ ЗА ВОЗАЧИ НА КАМИОНИ – ГРАНИЧНИ БАРАЊА И ТЕСТ ЦЕНТРИ ВО ЕВРОПА

Камионските возачи со месеци беа ослободени од барањата за тестирање на коронавирусот во Европа. Сепак, откако се појави новата варијанта на

Повеќе

ДНЕВЕН ВОДИЧ ЗА ВОЗАЧИТЕ НА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА АЖУРИРАН НА 04.11.2020 ГОДИНА

Ажурирањата се објавени за секој ден поединечно во списокот за да можете да имате брз пристап до најновите промени. Информациите

Повеќе

ВОДИЧ ЗА ВОЗАЧИТЕ НА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА ЗА ОГРАНИЧУВАЊА ПОРАДИ КОВИД-19 (Ажурирано со 3.11.2020 г.)

Коронавирусот забрзано расте во Европа, предизвикувајќи повеќе влади да воведат ограничувања од различен степен низ целиот континент. Во овој сеопфатен

Повеќе

КАКО ЌЕ СЕ РЕФЛЕКТИРА ПРЕПОРАКАТА НА КРИЗНИОТ ШТАБ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ?

На вчерашната седница, Кризниот штаб предложи до Владата да усвои мерка за намалување на капацитетите во јавниот превоз на максимална

Повеќе

ДАЛИ ЌЕ БИДЕ ПОТРЕБЕН „ИМУНИТЕТЕН ПАСОШ“ ЗА ДА СЕ ПАТУВА ВО ИДНИНА?

Некои од првите земји каде се појави коронавирусот, бргу донесоа здравствени сертификати – но дали „пасошите за имунитет“ навистина можат

Повеќе