ЕВРОПСКИТЕ КАМИОНСКИ ПРЕВОЗНИЦИ СЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА АЛТЕРНАТИВНИ ПОГОНИ

Студијата на Bain & Company, меѓународна консултантска фирма за менаџмент за европскиот пазар на камиони, покажува јасна слика: околу 60

Повеќе

БУГАРСКИТЕ, УНГАРСКИТЕ, ЛИТВАНСКИТЕ, ПОЛСКИТЕ И РОМАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ПРЕВОЗ ГИ ПОДДРЖУВААТ ПРОМЕНИТЕ НА ПАКЕТОТ ЗА МОБИЛНОСТ

Во февруари, Европската унија соопшти дека ќе влезе во разговори со земјите-членки, Парламентот на ЕУ и „сите засегнати страни“, откако

Повеќе

СЕКОЈ ТРЕТ КАМИОН ИМА НАПРАВЕНО ПРЕКРШУВАЊЕ НА ПРОПИСИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ИНСПЕКЦИЈА НА БАГ ВО ГЕРМАНИЈА

Германската федерална канцеларија за транспорт на стоки, заедно со царината во Билефелд, прегледувале камиони во зоната за одмор во близина

Повеќе

МИНИСТРИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ НА ЕУ СЕ СОГЛАСИЈА ЗА НОВИОТ ПЛАН ЗА ПАТАРИНА

Министрите за транспорт на ЕУ се согласија на голем број ослободувања од патарини за одредени возила и деловни активности, како

Повеќе

БЕЛГИЈА ЈА ПОЗДРАВУВА НОВАТА ФРАНЦУСКА ЗАБРАНА ЗА ОДМОР ВО ВОЗИЛА ДО 3,5 Т

UPTR – белгиската организација на камионски превозници, ја поздрави француската забрана за одмор во комбињата. Организацијата ја повикува Владата да

Повеќе

УШТЕ ЕДНА ЗЕМЈА КОЈА НЕ Е ЧЛЕНКА НА ЕУ ГО РАТИФИКУВА Е-ЦМР

Веќе 27-тата земја се придружи на Конвенцијата ЦМР во врска со електронскиот товарен лист. Украина го ратификуваше е-ЦМР помалку од

Повеќе

ОСНОВНИ ПРОИЗВОДИ ЗА ШИРОКА ПОТРОШУВАЧКА СЕ БЛОКИРАНИ ПО ГРАНИЦИТЕ ВО ЕВРОПА

Некоординираното затворање на границите во Европа ја става во опасност доставата на основните производи. Ова го предупредуваат повеќе транспортни компании.

Повеќе