ПРОИЗВОДСТВО НА ГАСНИ ЛОКОМОТИВИ ВО СРБИЈА: ПРЕДЛОГ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЗАЕДНИЧКА КОМПАНИЈА

Руските железници – РЖД го разгледува предлог за создавање заедничка компанија за производство на гасни локомотиви во Србија, „што би

Повеќе

ИДНИНАТА НА ЕВРОПСКИТЕ ЖЕЛЕЗНИЦИ – ИНТЕРВЈУ СО ЕЛИЗАБЕТ ВЕРНЕР

Европската комисија се фокусира на ветувачки начини на транспорт, како што е железничкиот сообраќај. Елизабет Вернер, Директор за копнен транспорт на

Повеќе