ЕЛЕКТРИЧНИТЕ КОМБИЊА СЕГА СЕ ПОЕВТИНИ ОД ДИЗЕЛСКИТЕ

Високите цени на горивото предизвикуваат се повеќе превозници да бараат алтернативи. Една нова студија на Transport and Environment заклучува дека

Повеќе

УЛТРА БРЗО ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИИ – ЛЕК ЗА ВОЗНЕМИРЕНОСТА ОКОЛУ ПОЛНЕЊЕТО НА БАТЕРИИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

Дорон Мајерсдорф, извршен директор на StoreDot, раскажува за магазинот „Интелигентен транспорт“ како единствениот пристап кон технологијата на батеријата може да

Повеќе

ЕВРОПА ПРАВИ ПОБРЗИ АВТОМОБИЛИ И ПОДОБРИ БАТЕРИИ ОД ТЕСЛА

Со 390 милијарди долари, Тесла вреди многу за инвеститорите. Всушност, вреди повеќе од сите германски производители на автомобили заедно. За

Повеќе

АМАЗОН ПОРАЧА ОД МЕРЦЕДЕС 1800 ЕЛЕКТРИЧНИ КОМБИЊА ЗА ВРШЕЊЕ ДОСТАВА

Амазон објави дека порача 1 800 електрични комбиња од германскиот производител  на автомобили Мерцедес, во согласност со целта на компанијата

Повеќе

ДОДЕКА ТРАЕ ПАНДЕМИЈАТА, ДЕЛ ОД ПРОЕКТИТЕ ЗА ЕЛЕКТИЧНИТЕ ВОЗИЛА НАПРЕДУВААТ, ДЕЛ ЗАМИРААТ

Електричните возила генерално многу се нестабилни во производството, тие се дизајнираат да забрзаат или запрат во секое дадено време. Истото

Повеќе

НАЈДОБРИТE НОВИ ТРАНСПОРТНИ КОНЦЕПТИ ПРИКАЖАНИ НА ЦЕС 2020

Саeмот за потрошувачи на електроника – The Consumer Electronics Show (ЦЕС) ужива во својот 53 годишен јубилеј, започнувајки со својата

Повеќе