СВЕТСКА ПРЕМИЕРА: ГЕРМАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ И СИМЕНС ГО ПРЕТСТАВИЈА ПРВИОТ АВТОМАТСКИ ВОЗ

Германски железници (ДБ) и Сименс Мобилити го развија првиот воз во светот кој автономно се движи во железничкиот сообраќај. Д-р

Повеќе

ЗАПОЧНА ТРИДНЕВНИОТ ШТРАЈК НА ГЕРМАНСКИТЕ МАШИНОВОЗАЧИ

Германскиот синдикат на машиновозачи (ГДЛ) одлучи да стапи во штрајк. Штрајкот стапи на сила од вторникот и ќе трае до

Повеќе

ГЕРМАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ – DB ЈА ПРОШИРУВА ИЦЕ ФЛОТАТА СО 30 ДОПОЛНИТЕЛНИ ВОЗОВИ НА СИМЕНС ВЕЛАРО

Новите возови, именувани Веларо-МС (Мулти систем) од Сименс можат да работат на неколку влечни напони во соседните земји и да

Повеќе

ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА РАЗГЛЕДУВА ОПЦИИ ЗА ПОМОШ НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА

Германската сојузна влада размислува за огромна  финансиска помош која ќе биде наменета за железницата која се најде во незавидна ситуација

Повеќе

ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА ЈА ПОТПИША ЖЕЛЕЗНИЧКАТА ПРОГРАМА ВО ВРЕДНОСТ ОД 86 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Германија: На 14 јануари во присуство на Федералниот министер за финансии Олаф Шолц, беше потпишан договорот за работа и финансирање

Повеќе

ПАРТНЕРСТВОТО СО СПОДЕЛУВАЊЕ НА БИЛЕТИТЕ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ПОМЕЃУ ДОЈЧЕ БАН И КАТАР ЕРВЕЈС

Објавено е ново партнерство со споделување на кодовите меѓу Дојче Бан (ДБ) и Катар ервејс, кое ќе им понуди на

Повеќе

ДБ СО НОВА СТРАТЕГИЈА ЗА СОЗДАВАЊЕ СИЛЕН ЖЕЛЕЗНИЧКИ СИСТЕМ

Управниот одбор на Германски железници – ДБ ја претстави новата стратегија „силна железница“ за двојно зголемување на бројот на патници

Повеќе