FEHMARN BELT CONSTRUCTION ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА НА ТУНЕЛ ПОМЕЃУ ДАНСКА И ГЕРМАНИЈА ПРЕКУ ДИГИТАЛНО КРШЕЊЕ НА ТЛОТО

Почетокот на изградбата на ферманскиот појас меѓу Германија и Данска беше обележан со дигитално кршење на теренот на 1. јануари

Повеќе

ДАНСКА СО 3-МЕСЕЧЕН ГРЕЈС ПЕРИОД ЗА НОВИТЕ РЕГУЛАТИВИ КАЈ УПАТЕНИТЕ ВОЗАЧИ

Новите правила за платата на упатените возачи ќе стапат на сила на 1 јануари, но данската транспортна асоцијација се согласи

Повеќе

ДАНСКА СЕ СОГЛАСИ ДА ИМА 775.000 ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ДО 2030 ГОДИНА

Данска се согласи на договор во Парламентот за пуштање во оптек на најмалку 775.000 електрични или хибридни автомобили на данските

Повеќе

ВО ДАНСКА ИЗРЕЧЕНА ГЛОБА ОД 67.000 ЕВРА ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КАМИОН

На крајот на јануари оваа година, данските власти, при контрола на германски возач, идентификувале 28 престапи што се однесуваат на

Повеќе