ГЕРМАНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ – DB ЈА ПРОШИРУВА ИЦЕ ФЛОТАТА СО 30 ДОПОЛНИТЕЛНИ ВОЗОВИ НА СИМЕНС ВЕЛАРО

Новите возови, именувани Веларо-МС (Мулти систем) од Сименс можат да работат на неколку влечни напони во соседните земји и да

Повеќе

ГЕРМАНСКАТА ВЛАДА РАЗГЛЕДУВА ОПЦИИ ЗА ПОМОШ НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА

Германската сојузна влада размислува за огромна  финансиска помош која ќе биде наменета за железницата која се најде во незавидна ситуација

Повеќе