VOLVO ЈА ПРЕЗЕДЕ НАЈГОЛЕМАТА НАРАЧКА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ КАМИОНИ ВО СЕВЕРНА АМЕРИКА

Ова е досега најголемата нарачка во Северна Америка на моделот со нулта емисија на издувните гасови. Компанијата Maersk, специјализирана за

Повеќе

VOLVO ГИ ЗДРУЖУВА СИЛИТЕ СО КОНКУРЕНТОТ ЗА КОМЕРЦИЈАЛИЗАЦИЈА НА СИСТЕМОТ ЗА ГОРИВНИ ЌЕЛИИ

Групацијата Волво потпиша обврзувачки договор со еден од нејзините главни конкуренти, Дајмлер АГ – Daimler Truck AG, за заедничко вложување

Повеќе

НОВА ФЛОТА НА ВОЛВО ФХ НА СТАРТНАТА ЛИНИЈА ЗА МЕКЛАРЕН РЕЈСИНГ

Мекларен Рејсинг ја пушти во употреба својата нова флота од 24 трактори-влекачи на Volvo FH Globetrotter XL, транспортирајќи ја целата

Повеќе