ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ОДЛУЧИ ЗА ОТСТАПКИ ОД ВРЕМЕТО НА ВОЗЕЊЕ И ЧАСОВИТЕ ЗА ОДМОР

Новата одлука им овозможува на земјите-членки во итни случаи да го зголемат времето на возење и одмор за возачите на

Повеќе

КОЛКУ ИЗНЕСУВААТ ПЛАТИТЕ НА ВОЗАЧИТЕ НА КАМИОНИ ВО ГЕРМАНИЈА ВО 2021 ГОДИНА

Неодамнешното истражување на веб порталот Jobmatch.me покажува дека платите на возачите на камиони во Германија генерално се зголемуваат од почетокот

Повеќе

КАЗНИ ЗА НЕПРАВИЛНО ИСПРАЌАЊЕ НА ВОЗАЧИ ВО ФРАНЦИЈА

Францускиот парламент, со Законот 2018-771 од 5 септември 2018 година, воведе во Законот за работни односи, високи административни казни за

Повеќе

ДАНСКА СО 3-МЕСЕЧЕН ГРЕЈС ПЕРИОД ЗА НОВИТЕ РЕГУЛАТИВИ КАЈ УПАТЕНИТЕ ВОЗАЧИ

Новите правила за платата на упатените возачи ќе стапат на сила на 1 јануари, но данската транспортна асоцијација се согласи

Повеќе

АКО ВОЗАЧИТЕ ОД ИСТОЧНА ЕВРОПА ПРЕСТАНАТ ДА ВОЗАТ, НА ГЕРМАНИЈА ЌЕ И ТРЕБА ПОМОШ

„Ако Полска веќе не им дозволува на возачите да дојдат на работното место (се мисли на  Германија), тука ќе има

Повеќе