НА ПРИСТАНИШТЕТО ВО ГЕТЕБОРГ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА ВОДОРОД

Пристаништето и норвешката енергетска компанија Статкрафт планираат да изградат производствен и складишен капацитет за водород (H2), како и станица за

Повеќе

ПРВAТА БАРЖА НА ВОДОРОД ПОДГОТВЕНА ЗА СВОЕТО ДЕБИ ВО ПАРИЗ

Првиот товарен брод на водороден погон во светот, дел од иновативниот проект „Флашис“ во Европа, ќе започне со комерцијална работа

Повеќе

ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ОПЕРАТОР NORTH MILAN RAILWAY ГИ НАРАЧА ПРВИТЕ ИТАЛИЈАНСКИ ВОЗОВИ НА ВОДОРОД

Нарачката вреди приближно 160 милиони евра, а првиот воз треба да се испорача во рок од три години. Новите водородни

Повеќе

ИДЕЕН ДИЗАЈН НА ПРВИОТ БРОД ВО СВЕТОТ НА КОМПРИМИРАН ВОДОРОД

Со глобално внимание на водородот како извор на чиста, обновлива енергија, се поголем број на компании се обидуваат да станат

Повеќе

ЕУ ДАДЕ ПРИОРИТЕТ НА ВОДОРОДОТ ЗА ТРАНСПОРТИТЕ КОИ НЕМААТ АЛТЕРНАТИВИ ЗА ДЕКАРБОНИЗАЦИЈА

Авионите и бродовите на долги релации – не автомобилите – би требало да бидат водечки пазари за развој на водородно

Повеќе

ДАЛИ ВОЗОВИТЕ НА ВОДОРОДЕН ПОГОН СЕ ИДНИНАТА ВО ЖЕЛЕЗНИЦАТА?

Возовите на водороден погон веќе ги заменија загадувачките дизел мотори на не електрифицираните линии во Германија, а некои железнички компании

Повеќе