ДОГОВОРЕН Е ТРГОВСКИОТ ДОГОВОР ПОМЕЃУ ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ЕУ

Велика Британија и Европската унија ги договорија условите за трговски договор што ќе стапи на сила на 1 јануари 2021

Повеќе

ЛЕКАРИТЕ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА „ЌЕ ПРЕПИШУВААТ“ ВОЗЕЊЕ ВЕЛОСИПЕД НА „РЕЦЕПТ“

Премиерот на Велика Британија, Борис Џонсон ја објави стратегијата за велосипедизам и пешачење, со стратешки планови, вклучувајќи бесплатни обуки за

Повеќе

ДАЛИ Е БИЗНИСОТ ПОДГОТВЕН ЗА НАПУШТАЊЕТО НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ОД ЕВРОПСКАТА ЦАРИНСКА УНИЈА?

Британската влада објави пакет од 705 милиони фунти за подобрување на инфраструктурата, нови работни места и унапредување на технологијата. Според

Повеќе

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЌЕ ОБУЧИ 50 ИЛЈАДИ ЦАРИНСКИ АГЕНТИ, А ПРЕВОЗНИЦИТЕ САКААТ ВЛАДАТА ДА ГО ПРОДОЛЖИ ТРАНЗИЦИСКИОТ ПЕРИОД НА БРЕГЗИТ

Британската влада се јави со помош до деловната заедница преку формирање на „академија за царински агенти“ што може да им

Повеќе

ОДДЕЛОТ ЗА ЖЕЛЕЗНИЦА ПРИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ГО ОДОБРИ ОТПОЧНУВАЊЕТО НА ПРОЕКТОТ ЗА БРЗАТА ЖЕЛЕЗНИЦА

Британското министерство за транспорт даде известување „Notice to proceed“ за изградба на брза железница High Speed 2 (HS2), која што

Повеќе

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЗАПОЧНА СО НАДВОРЕШНО ТЕСТИРАЊЕ НА ПАМЕТЕН АВТОНОМЕН ТРАНСПОРТЕН МОДУЛ

Купувачите во отворениот трговски центар во Велика Британија имаат можност да ги испробаат автономните и паметни транспортни модули во текот

Повеќе