БЛИЦ ДОСТАВА: СНАБДУВАЧКИОТ ГИГАНТ АМАЗОН САКА ДА ГО ОДРЖИ ВЕТУВАЊЕТО ЗА 30-МИНУТНА ДОСТАВА

Само половина час од нарачката до испораката: Тоа е одличната идна визија на шефот на Амазон, Џеф Безос. За таа

Повеќе

АМАЗОН ПОРАЧА ОД МЕРЦЕДЕС 1800 ЕЛЕКТРИЧНИ КОМБИЊА ЗА ВРШЕЊЕ ДОСТАВА

Амазон објави дека порача 1 800 електрични комбиња од германскиот производител  на автомобили Мерцедес, во согласност со целта на компанијата

Повеќе

АМАЗОН КОРИСТИ ПАМЕТЕН СИСТЕМ ДА ГИ „СЛЕДИ“ СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ И ДА ОВОЗМОЖИ ОДРЖУВАЊЕ НА СОЦИЈАЛНА ДИСТАНЦА ВО ПЕРИОД НА ПАНДЕМИЈА ОД КОВИД 19

Амазон започна да користи систем за следење (AI-powered tracking system) на далечина во некои од своите магацини и канцеларии. Паметниот

Повеќе

ЏЕФ „АМАЗОН“ БЕЗОС ИНВЕСТИРА 15 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО БРИТАНСКА ДИГИТАЛНА ШПЕДИЦИЈА

Лондонската Beacon, компанија за дигитална отпрема и финансирање на ланецот на снабдување, собра над 15 милиони американски долари во својата

Повеќе

КУРИРИ ВРАБОТЕНИ ВО АМАЗОН ДОСТАВУВААТ ТЕСТОВИ ЗА КОРОНА ВИРУСОТ

Амазон се приклучува кон борбата со коронавирусот во САД, така што дел од куририте кои што таму работат ќе доставуваат

Повеќе