ПРИШТИНСКИОТ МЕЃУНАРОДЕН АЕРОДРОМ ГО ИМПЛЕМЕТИРАШЕ РЕШЕНИЕТО ЗА ПОЛЕТУВАЊА НА ШПАНСКАТА ИТ КОМПАНИЈА AMADEUS TECHNOLOGY

Приштинскиот меѓународен аеродром го имплементираше  решението за полетувања ( Altéa Ground Handler Departure Control solution – DCS) на шпанската ИТ

Повеќе

АЕРОДРОМИТЕ ВО СКОПЈЕ И ОХРИД ПОВТОРНО СЕ ОТВОРААТ СЕ РЕДОВЕН АВИО СООБРАЌАЈ

Двата меѓународни аеродрома во РС Македонија – Скопје и Охрид – повторно ќе се отворат за комерцијален сообраќај во среда,

Повеќе

ПРОДОЛЖЕН ДОГОВОРОТ ЗА РАБОТЕЊЕ НА АПМ СИСТЕМОТ НА ФРАНКФУРТСКИОТ АЕРОДРОМ

Bombardier ќе продолжи да работи и да го одржува APM* системот (Automated People Mover) на аеродромот во Франкфурт, во согласност

Повеќе

АЕРОДРОМИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ ВО СЕРИОЗНА КРИЗА ПОРАДИ КОРОНА ВИРУСОТ

Економската состојба на операторите се влошува. Поради оваа причина, аеродромското здружение започна разговори со Берлин. Серијата на откажување авиолетови од

Повеќе

ПРВИТЕ ДЕСЕТ НАЈПРОМЕТНИ АЕРОДРОМИ ВО СВЕТОТ ПО БРОЈОТ НА ПРЕВЕЗЕНИ ПАТНИЦИ

Вкупниот број на превезени патници се однесува на тие кои полетале, слетале или транзитирале. Патниците во транзит се пресметани два

Повеќе

АДП ПОНУДИ НАЈВИСОКА ЦЕНА ЗА КОНЦЕСИЈА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО СОФИСКИОТ АЕРОДРОМ

Министерството за транспорт на Бугарија во четвртокот изјави дека конзорциумот што го сочинуваат францускиот „Aeroports de Paris“ (АДП) и нејзината

Повеќе