ДАНСКА, ЛУКСЕМБУРГ И ХОЛАНДИЈА ПРЕДВОДАТ ВО КОРИСТЕЊЕ НА АВТОБУСИ БЕЗ ЕМИСИЈА НА ШТЕТНИ ГАСОВИ

Данска предводи кога станува збор во проширувањето на мрежата на градски автобуси со нулта емисија на штетни гасови на улиците

Повеќе

НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА НОВИТЕ ГРАДСКИ АВТОБУСИ ВО СКОПЈЕ

Транспортното решение што ја придвижува околината во центарот на вниманието Моќен погон, динамично забрзување и супериорно возење: MАН моторите на

Повеќе

ВРАЌАЊЕ НА СОСТОЈБАТА ВО ЈАВНИОТ ТРАНСПОРТ КАКО ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ПАНДЕМИЈАТА

Првиот и најважен чекор е да се надмине перцепцијата дека јавниот превоз е опасен и да се нагласи дека може

Повеќе

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА АВТОБУСИТЕ КОИ НЕ СТЕ ГИ ЗНАЕЛЕ ДО СЕГА

Возењето со автобус на на некои патници е секојдневна практика за да се стигне до одредена локација. Иако патувањето понекогаш

Повеќе

125 ГОДИНИ ОД ПРВИОТ АВТОБУС СО БЕНЗИНСКИ МОТОР

Првиот бензински мотор означи револуција во сегментот што до тогаш бил карактеризиран преку возилата со коњски или парен погон. Првиот

Повеќе