OCEAN NETWORK EXPRESS (ONE) ЌЕ ПОЧНЕ ДА ГИ КОРИСТИ ВОЗОВИТЕ НА METRANS ЗА КОНТЕЈНЕРСКИ ПОМЕЃУ ЕВРОПСКИТЕ ПРИСТАНИШТА И ВНАТРЕШНОСТА

OCEAN NETWORK EXPRESS – ОНЕ е шестата по големина компанија за транспорт на контејнери во светот. Нејзината промена кон железничкиот транспорт за континентални услуги покажува дека железничкиот превоз не може да се избегне кога се обидувате да ги исполните еколошките цели.

МЕТРАНС ќе ги транспортира контејнерите на ОНЕ меѓу централна Европа и пристаништата Хамбург и Бремерхавен во Германија и Копер во Словенија. Партнерството е многу добро насочено бидејќи ONE има за цел да го користи сертификатот за CO2 неутралност на METRANS.

Јаглеродни неутрални сертификати

Работењето и опремата на METRANS се сертифицирани од независното германско тело за акредитација TÜV за нивниот зелен профил. Хибридните и електричните локомотиви и процесите за ракување со електрифицираните терминали ја прават разликата во овој случај како дел од проектот METRANS HHLA Pure кој има за цел да го направи транспортот од пристаништата кон внатрешноста CO2 неутрален.

ОНЕ има за цел да има корист од ова не само со тоа што ќе го направи својот ланец на снабдување поодржлив, туку и со тоа што ќе може да обезбеди сертификат за зелен транспорт пред своите клиенти.

„Набавката на услугите сертифицирани од TÜV му овозможува на ONE да ги пренесе своите еколошки вложувања на своите клиенти за товарен превоз преку обезбедување јаглеродни неутрални сертификати“, објаснија од компанијата.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *