MSC ЗАПОЧНУВА НОВА ИНТЕРМОДАЛНА УСЛУГА ПОМЕЃУ АЗИЈА И ЕВРОПА

MSC лансираше нова интермодална услуга што ги поврзува Азија и Европа.

Решението ги комбинира поморските и железничките услуги, од Кина, Кореја и Јапонија до Европа, преку Владивосток и Восточни до Санкт Петербург и понатаму.

Од Санкт Петербург, стоката може да се доставува директно до најголемите европски центри како Антверпен (Белгија), Бремерхавен (Германија), Ротердам (Холандија) и Ле Авр (Франција). Времето на транзит помеѓу Шангај и Санкт Петербург е 24 дена, до Ротердам 36 дена и до Авра 37 дена.

Од Нингбо до Санкт Петербург, времето на транзит е 22 дена, а стоката пристигнува во европските пристаништа за период помеѓу 31 ден (Бремерхавен) и 35 дена (Ле Авр).

Иако количините транспортирани со железница се релативно мали во споредба со бродовите со контејнери кои носат по 20 000 TEU и служат трговски ланци помеѓу Азија и Европа, интермодалните решенија се значајна алтернатива, особено кога бродската индустрија е под голем притисок по блокадата на Суецкиот канал.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *