ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТОВАРЕН ПРЕВОЗ ВО ДАМАСК СЕ ВРАЌА ПОСЛЕ ОБНОВУВАЊЕ НА ДЕЛ ОД ПРУГИТЕ ВО СИРИЈА

СИРИЈА: За прв пат после девет години на 8 август товарен воз од медитеранското пристаниште Тартус пристигна во силосите Ал-Сабинах

Повеќе

РАЗВИЕН Е СТАРТ-СТОП СИСТЕМ ЗА ЛОКОМОТИВИ

ГЕРМАНИЈА: Voith го претстави OnEfficiency.StopStart, систем која овозможува автоматско гасење и поновно покренување на локомотивата. Постојано го следи работењето на

Повеќе

НА ПАЗАРОТ СЕ ПОЈАВИ ПРВАТА ЛОКОМОТИВА СО СНАГА ОД 28 MW

ЦРРЦ Жужоу ја претстави првата од осумте електрични локомотиви од 28.8 MW со шест секции, кои енергетската компанија China Shenhua

Повеќе

НОВАТА ИНТЕРМОДАЛНА УСЛУГА ЈА ЗАЈАКНУВА ПОЗИЦИЈАТА НА ПРИСТАНИШТЕТО ВО ТРСТ

Компаниите Alpe Adria SpA и Mercitalia Rail неодамна лансираа нов интермоделен железнички сервис на релација Падова-Трст, што ќе биде од

Повеќе

НАЈАВИ ЗА ГРАДБА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ КОРИДОР 10

Српската министерка за градежништво, транспорт и инфраструктура, Зорана Михајловиќ, најави дека следната година, покрај модернизацијата на брзата железница од Белград

Повеќе

„ОД 31 ОКТОМВРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИТЕ СТАНДАРДИ ЌЕ БИДАТ УНИФИЦИРАНИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА“

Комесарот за транспорт на ЕУ, Адина Валеан, најавува во „Винер цајтунг“ имплементација на железнички пакет ширум Европа. Европејците повторно се

Повеќе

ВО РАМКИТЕ НА ТЕРМИНАЛОТ НА ПАНЧЕВАЧКОТО ПРИСТАНИШТЕ НА ДУНАВ, ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА СИСТЕМ ЗА АВТОМАТСКИ ПРЕТОВАР НА ЖИТАРИЦИ ВО КОНТЕЈНЕР

Од почетокот на оваа недела во рамките на речното пристаниште во Панчево, а по завршувањето на инсталацијата и инспекцијата, официјално

Повеќе

АЛСТОМ ПОБЕДИ НА ТЕНДЕР ВО РОМАНИЈА ЗА ДИГИТАЛНА КОНТРОЛА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ И ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕШЕНИЈА

Според договорот вреден 120 милиони евра, Алстом ќе работи на рехабилитација и модернизација на романскиот дел од европски железнички коридор

Повеќе

КОМПАНИЈАТА ТРАНСАГЕНТ УСПЕШНО ГО ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ „ЕЛЕКТРИФИКАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКИ ВАГОНИ ЗА ТРАНСПОРТ НА КОНТЕЈНЕРИ – ЛАДИЛНИЦИ“

Во април 2017 година, транспортната компанија Трансагент ДОО од Ријека во соработка со Технички факултет на Универзитетот во Риека започнаа

Повеќе

СЕ ПОВЕЌЕ ПОШТЕНСКИ ПРАТКИ ОД КИНА ЗА ЕВРОПА СО ВОЗ

Транспортот е во организација на руската компанија ОТЛК ЕРА. Главните градови во Кина од кои заминуваат контејнерите со пошта се

Повеќе