ВООДУШЕВАЧКИОТ БРЕГ НА АМАЛФИ

Амалфи, град и архиепископско седиште, регион Кампанија, јужна Италија. Лежи во клисурата на долината Мулини, покрај заливот Салерно, југоисточно од

Повеќе

РЕТКО КАДЕ ПРИРОДАТА МОЖЕ ДА МУ ПРУЖИ НА ЧОВЕКОТ ТОЛКУ ЗАДОВОЛСТВО КАКО НА ЈАДРАН

Играта на водата, зеленилото и карпите едноставно ќе ве маѓепса по Јадранската магистрала. Не можете да одолеете на нивните убавини,

Повеќе

ЕВРОПА СЕ ЗАГРЕВА ЗА ЛЕТНИТЕ ОДМОРИ, НО ЌЕ ТРЕБА ДА ПОНЕСЕМЕ КОВИД СЕРТИФИКАТ

Австрија и уште дванаесет други земји на ЕУ се согласија за седум критериуми за создавање на пасош што треба да

Повеќе

ПАРИЗ-ГРАДОТ НА СВЕТЛИНАТА, МОДАТА, КУЛТУРАТА …

Париз? Градот на светлината, модата, културата, романтиката, забавата и одличната кујна не е само француски, туку и вистински космополитски главен

Повеќе

МЕЃУНАРОДНИОТ ТУРИЗАМ НАМАЛЕН ЗА 70 % ПОРАДИ ОГРАНИЧУВАЊАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ

Ограничувањата на патувањето воведени како одговор на пандемијата КОВИД-19 продолжуваат силно да го погодуваат глобалниот туризам, а најновите податоци на

Повеќе

ВОДИЧ ЗА ВОЗАЧИТЕ НА КАМИОНИ ВО ЕВРОПА ЗА ОГРАНИЧУВАЊА ПОРАДИ КОВИД-19 (Ажурирано со 3.11.2020 г.)

Коронавирусот забрзано расте во Европа, предизвикувајќи повеќе влади да воведат ограничувања од различен степен низ целиот континент. Во овој сеопфатен

Повеќе

ДАЛИ ЌЕ БИДЕ ПОТРЕБЕН „ИМУНИТЕТЕН ПАСОШ“ ЗА ДА СЕ ПАТУВА ВО ИДНИНА?

Некои од првите земји каде се појави коронавирусот, бргу донесоа здравствени сертификати – но дали „пасошите за имунитет“ навистина можат

Повеќе