EAST-WEST GATE ЈА ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА ИНТЕРМОДАЛНИОТ ТЕРМИНАЛ НА УНГАРСКО-УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА

Унгарија сака да се врати на светската мапа на логистиката, како Украина ќе го искористи тоа? Според железничкиот магазин Railway

Повеќе

НАЈПОЗНАТИОТ ВОЗ СЕ ВРАТИ! ОРИЕНТ ЕКСПРЕС ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКА СВОИТЕ ПРВИ ПАТНИЦИ ВО 2023 ГОДИНА

Од проектот за луксузен железнички туризам потпишан од Arsenale SpA, сега во соработка со Orient Express of Accor Group, доаѓа

Повеќе

НАЈГОЛЕМИОТ ПРОБЛЕМ ВО 2022 ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДА СЕ НАЈДАТ МЕСТА НА КОНТЕЈНЕРСКИТЕ БРОДОВИ?

Обезбедувањето простор на контејнерските бродови би можело да биде најголемиот предизвик за логистичкиот сектор во 2022 година, според новото истражување

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ: ЗГОЛЕМЕНИТЕ ЦЕНИ НА КОНТЕЈНЕРСКИТЕ БРОДОВИ ЈА ПРАВАТ КИНА НАЈДОБАР СОПСТВЕНИК НА БРОДОВИ ПО ВРЕДНОСТ

Според консултантската компанија VesselsValue, Кина стана најголемата нација во светот, сопственик на бродови според вредноста на флотата, менувајќи го долгогодишниот

Повеќе

ПОЛЕСНА РАЗМЕНА НА Е-ЦАРИНАТА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН – ШТО НОСИ НОВАТА ВЕРЗИЈА НА SEED?

Според тематскиот состанок одржан во Будва минатата недела, електронската размена на податоци (SEED), која постои од 2010 година, го подобри

Повеќе

ВО МОСКОВСКОТО МЕТРО Е ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВ ДЕЛ ОД ЛИНИЈАТА „ГОЛЕМИОТ КРУГ“

На 7 декември 2021 година, претседателот на Руската Федерација Владимир Путин (преку видеоконференција) и градоначалникот на Москва Сергеј Собјанин отворија

Повеќе