ХУПАK ГО ЛАНСИРА КОНТЕЈНЕРСКИОТ ВОЗ НА РЕЛАЦИЈА МИЛАНО-СИЈАН

Швајцарскиот оператор за интермодален транспорт Хупак започна нова железничка товарна услуга кон Кина. Го поврзаа Милан со Сијан, главниот град на провинцијата Шанкси.
Врската е организирана во партнерство со компанијата за Хаjдебанг Логистикс.

Официјалната церемонија се одржа на 19 јули кога новиот контејнерски воз замина од терминалот на Хупак, Бусто Арсицио-Галарат, 30 километри северозападно од Милано. За 18 дена, возот натоварен со италијанско црвено вино, европски делови за автомобили, мебел и производи за е-трговија пристигна во Ксијан.

Целиот пат има должина од 12.300 километри. За пробниот период, новата услуга ќе работи еднаш месечно, а во иднина, Хупак има намера да го зголеми бројот на возовите до четири воза месечно.

Зајакнување на соработката

Во рамките на церемонијата, компаниите Хупак и Хаjдебанг Логистикс потпишаа договор за соработка за зголемување на железничкиот превоз меѓу Италија и Кина. Документот е во согласност со стратегијата на обете страни. Швајцарскиот оператор развива голем канал меѓу западот и истокот кој ќе ги поврзе ресурсите, производите и пазарот.

Во исто време, кинескиот партнер е исто така заинтересиран за повеќе железнички товарни врски со европските земји. Во моментов, 13 меѓународни возови заминуваат од Сијан, кои ги поврзуваат Централна Азија и Европа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *