ТРКАТА ПО КОНТЕЈНЕРИ ПРОДОЛЖУВА

Бродската компанија Hapag-Lloyd со седиште во Хамбург одлучи да ја зголеми својата флота на контејнери на вкупно 210.000 TEU, бидејќи наглиот пораст на побарувачката доведе до недостиг на опрема низ целиот свет.

Тешката дисбаланс од недостиг на празни контејнери во Азија е предизвикана од метеж во пристаништата и одложувања во домашниот транспорт. Затоа, во моментов се потребни повеќе контејнери за управување со истиот обем на превоз на стоки.

Првите од новите контејнери на Хапаг-Лојд ќе ги надополни порачаните порано оваа година. Планирано е да бидат испорачани во јули 2021 година.

Остатокот, најголемиот дел ќе бидат испорачани во третиот квартал од годината. Да потсетиме, во април годинава, Хапаг-Лојд веќе објави нарачки за вкупно околу 150.000 TEU стандардни и фриго контејнери.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *