СРБИЈА КАРГО И ХЖ КАРГО НАЈАВУВААТ ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА

Пазарот полека се буди, а Србија Карго и Хрватски железници Карго „имаат потенцијал да ги задоволат сите потреби на економијата, со нивниот квалитет, знаење, капацитети и точност“, беше објавено по состанокот на претставниците на двете железнички компании минатата недела.

На 16 јуни, Србија карго беше домаќин на претставници на хрватската компанија ХЖ Карго, со цел да ја продолжат и унапредат долгорочната соработка. Имајќи ја предвид важноста на соработката меѓу националните оператори, желбата на претставниците на двете компании не е само да го продолжат тековното темпо, туку и да направат чекор напред во работењето, а со тоа и да го зголемат обемот на транспорт, без оглед на конкуренцијата.

– ХЖ Карго ја признава нашата компанија како свој стратешки партнер избран за овој дел од регионот – се наведува во соопштението на компанијата Србија карго.

Со анализа на соработката во претходната, многу тешка и нестабилна година, беа забележани само спорадични проблеми, кои беа решени оперативно. Со цел да се спречи потенцијалното мешање, како и целесообразноста, ќе биде можно да се испрати одредена документација по електронски пат, со цел да се забрза предавањето на возовите во Шид, како погранична станица. Во согласност со потребите и трендовите што ги следи ХЖ Карго, купени се три локомотиви Vectron, кои можат да се користат за транспорт на тешки возови.

Исто така, една од најголемите новини на оваа хрватска компанија е компјутеризација на целиот систем со домашна апликација, која наскоро треба да заживее. Со апликацијата ќе се добие на брзина, транспарентност, а грешките на работниците да бидат спречени.

Компанијата Србија карго исто така започна проект за информатизација, чија имплементација се очекува следната година, се додава.

Извор: srbcargo.rs

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *