СКАНИЈА ПО ПЕТТИ ПАТ СО НАСЛОВ ЗЕЛЕН КАМИОН

„Извонреден успех“ и „вредност за клиентот“ – вака го дефинира достигнувањето Стефан Дорски, виш потпретседател на компанијата и шеф на „Сканија камиони“.

„Да се ​​биде победник на овој тест пет последователни години е подвиг што не требаше да биде возможен, но ние го постигнавме. Сметам дека е најдобар доказ за тоа како погонската технологија на Сканија ги поддржува нашите клиенти во нивните тековни напори за постигнување на најдобра целокупна оперативна економија “, коментира тој.

Тестот „Зелен камион“ е организиран од германските специјализирани списанија Trucker и Verkehrs-Rundschau, кога конкуренцијата во 2021 година не е помалку интензивна од претходните години. На напреварот учествуваа возила со вкупна тежина од 32 тони и моќност на моторот на влекачот до 430 КС. Трасата е планирана однапред. Се наоѓа северно од Минхен со должина од 360 километри .

Оваа година, Сканија учествуваше со влекачот Р 410, кој постигна неверојатен резултат за време на тестот: просечна потрошувачка од 23,53 литри на 100 км и најголема просечна брзина кај учесниците – 80,60 км/час. Постигнувањето е импресивно и заради предизвикувачкиот ридски терен на трасата.

Тестот се спроведе во согласност со строгите правила на сообраќај на јавните патишта. Трасата е комбинација од магистрални и рурални патишта. Факторите што можат да влијаат на резултатите – како што се сообраќајот и временските услови – се компензираат со фактор добиен со употреба на референтен состав. Сите камиони имаат исти гуми – како што се марка, модел, абење и притисок.

„Способноста да се понудат најефикасни камиони не само што е дел од ДНК-то на „Сканија“, кон која секогаш се стремиме, туку е и исклучително важна во борбата против климатските промени и остварувањето на нашите амбициозни научно базирани цели“, изјави Стефан Дорски. „Иако електрификацијата е на пат, потребни ни се најефикасните мотори со внатрешно согорување за да ги постигнеме целите на Парискиот договор, за кој е Сканија целосно посветена.

Тестовите за печатот се исклучително важен фактор за Scania во процесот на развој на камиони. Освен што е од големо значење за потенцијалните купувачи на камиони, бидејќи прес-тестовите и проценките на независните новинари се всушност најрелевантните информации за потрошувачите, според „Сканија“.

„Некои луѓе би рекле дека камионите се„ подготвени “за вакви тестови, но тоа не е така“, рече Дорски. – Тие се обични камиони, исто како и оние што нашите клиенти можат да ги нарачаат. Како и за Зелен камион и другите тестови за јавноста, победниците од Сканија се истите камиони што ги користат нашите клиенти во нивното секојдневно работење“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *