ПОСКАПУВА ПАТАРИНАТА ВО УНГАРИЈА

Унгарското министерство за иновации и технологија ја поскапува цената на патарината за 3.4 %, односно колку што изнесувала инфлацијата во претходната година, пренесува унгарското здружение на превозници МКФЕ.

Новите цени на патарината ќе се применуваат од 15 март:

КАТЕГОРИЈА НА ПАТ
100 HUF =0.29772 EUR1 EUR =335.88571 HUF  J2 – 2 осовиниJ3 – 3 осовини J4 – 4 осовини
Автопат/кмПат од 1. ред/кмАвтопат/кмПат од 1. ред/кмАвтопат/кмПат од 1. ред/км
Категорија на возила EVRO 0-I 65,92 28,04 92,48 48,55 149,39 93,18
 EVRO II – IV 57,32 24,38 80,42 42,22 124,49 77,65
EVRO V и нагоре48,7220,7268,3635,89105,8266,00

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *