НА ПАЗАРОТ СЕ ПОЈАВИ ПРВАТА ЛОКОМОТИВА СО СНАГА ОД 28 MW

ЦРРЦ Жужоу ја претстави првата од осумте електрични локомотиви од 28.8 MW со шест секции, кои енергетската компанија China Shenhua Energy Co ги нарача за превоз на 10 000 тони/воз на јаглен на нагиб од 1/2% на линијата Шенмо – Шуожоу со растојание од 266 км.

Шен 24 е локомотива со должина од 106 метри, со 24 оски и максимална брзина од 120 км на час, а развојот е од дизајнот на HXD1.

Според производителот вклучува 16 технички иновации. Иновациите вклучуваат редизајнирани кабина, при што стилот рече дека е инспириран од главата на лавот.

China Shenhua Energy Co управува со голем број на деривати HXD1, вклучувајќи локомотиви со три секции и снага од 14.4 мегавати, а планира да нарача дополнителни 12 локомотиви Шен 24.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *