КАМИОНИТЕ И ЛОГИСТИКАТА ЗАЕДНО НА TRANSPOTEC LOGITEC 2022

Подготовките за Транспотек Логитек завршија. Од 12 до 15 мај 2022 година, Fiera Milano се подготвува да пречека професионалци во областа на производство на камиони и логистиката на една од главните изложби во секторот.

Transpotec Logitec ќе ви даде можност да откриете што е ново на пазарот и да разговарате за предизвиците што ја одредуваат иднината на секторот, со својот предлог изграден околу три клучни зборови:

Одржливост: главната карактеристика на сите најсовремени возила што ќе се открие во сите негови значења: дизел мотори со ниска содржина на јаглерод, понуда на гас и електрични возила. Одржливи алтернативи како за тешките, така и за урбаните камиони, кои во нивните „зелени“ верзии се клучни за логистиката на последната милја.

Различните производители – Daf, Ford Italia, Ford Trucks, Iveco, Mercedes-Benz Trucks Italia, Piaggio, Scania, Volvo Trucks – ќе ја претстават во целост палетата на нивните возила, но ќе се фокусираат и на предлози за приколки и полуприколки. Всушност, во денешно време, истражувањата за аеродинамиката, материјалите и механиката на возилата се стратешки за заштеда на време и гориво. Затоа што да се биде зелен не значи да се размислува само за иднината на планетата и нејзините жители, туку и да се дадат гаранции во однос на вкупната цена на имотот, што е критичен елемент за секоја транспортна компанија.

Дигитализација: Неговиот целосен израз ќе биде прикажан на Transpotec Logitec преку изложените возила, опремени со напредна технологија на сензори, системи за контрола на возењето, гласовни команди и додатоци поврзани со Alexa и Google Chrome. Дигитализацијата го револуционизира начинот на кој луѓето возат и го олеснува животот на возачите, односно го прави поудобен и побезбеден.

Но, еволуцијата може да се види и на полето на логистиката, благодарение на поврзаните системи кои овозможуваат оптимизирање на патувањето, постојано следење на обемот на работа и следење на целиот логистички ланец. Истовремено, на најдобар можен начин се управува со времето и да се обезбедува следење на температурата, главно за превозот на храна и фармацевтски производи.

Професија: Професионалците во индустријата се во центарот на постојаните промени поради законодавството, еволуцијата на технологијата на бордот, но и новите логистички вештини кои се потребни денес. Кон нив се насочени и предлозите на повеќето излагачи: секундарен пазар, услуги, картички за гориво, системи за управување со возниот парк и логистички софтвер. Насоката е веќе поставена: логистиката и транспортот се нераскинливо поврзани, а оваа паралелна еволуција ќе ја одреди иднината на пазарот и професионалците во секторот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *