ИЗМЕНИ ВО ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ПАТНИЧКИ СООБРАЌАЈ ВО ДРЖАВАТА ОД ДЕН 06.04.2020

Поради воведување на полициски час од 21 до 5 часот наутро, како превентивна мерка против КОВИД 19, од 06.4.2020 година возниот ред во железницата ќе претрпи неколку дополнителни измени како следи:

На релација Скопје -Куманово Табановци – Скопје возовите привремено нема да сообраќаат ( ова измена важи од 23.3.2020 г.);

На релација Велес – Кочани – Велес превремено нема железнички превоз;

На релација Скопје – Приштина – Скопје не се одвива сообраќај;

Во понеделник нема да сообраќаат утринските возови од Кичево и Битола за Скопје.

Согласно измените објавени од единствениот железнички оператор, по релации возниот ред е со следните измени:

Воз број Релација ПОАЃА
по возен ред со измените
611 Скопје Гевгелија 06:27 06:27
631 Скопје Гевгелија 16:55 УКИНАТ
630 Гевгелија Скопје 04:23 УКИНАТ
632 Гевгелија Скопје 16:55 16:55
660 Скопје Кичево 16:45 16:45
661 Кичево Скопје 05:30 05:30
611 Скопје Велес 06:27 06:27
641 Скопје Велес 06:57 06:57
601 Скопје Велес 09:15 09:15
2081 Скопје Велес 13:20 13:20
2083 Скопје Велес 22:40 УКИНАТ
643 Скопје Велес 14:30 14:30
651 Скопје Велес 15:24 15:24
631 Скопје Велес 16:55 УКИНАТ
645 Скопје Велес 20:05 19:15
600 Велес Скопје 05:03 УКИНАТ
2080 Велес Скопје 12:10 12:10
650 Велес Скопје 07:26 16:50
2082 Велес Скопје 14:24 14:24
640 Велес Скопје 05:45 08:16
630 Велес Скопје 06:13 06:45
650 Велес Скопје 07:26 16:50
642 Велес Скопје 15:24 15:24
632 Велес Скопје 16:40 16:40
644 Велес Скопје 20:58 УКИНАТ
641 Скопје Битола 06:57 06:57
643 Скопје Битола 14:30 14:30
645 Скопје Битола 20:05 УКИНАТ
640 Битола Скопје 03:14 05:45
642 Битола Скопје 12:51 12:51

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *