ГЕРМАНСКИОТ RAILPOOL ЈА ЗАЈАКНУВА СВОЈАТА ПОЗИЦИЈА НА БАЛКАНОТ

Рејлпул (Railpool), една од водечките европски компании за изнајмување железнички возила и хрватската компанија Кончар-Електрични возила, потпишаа договор за одржување на локомотивите Traxx.

Благодарение на новата локација за услуги во Загреб, „Рејлпул“ ќе им обезбеди на своите клиенти побрза поддршка и сервисен центар во непосредна близина. На овој начин, договорот за одржување означува важен чекор во зајакнувањето на присуството на Railpool на Балканот според специјализираниот портал railtarget.eu и се отвораат можностите за нови придобивки во овој регионот.

Компанијата Кончар располага со модерен објект опремен за да обезбеди целосно одржување на услугата.

Кончар има повеќе од 50 години искуство во развој, производство, одржување и обновување на железнички возила, со посебни стандарди за квалитет за најмодерните локомотиви на Рејлпул. Нашата цел е да го прошириме нашиот бизнис на нови пазари и да развиеме долгорочно партнерство – велат од Кончар.

Германската компанија Railpool е основана во 2008 година и со текот на годините стана една од најсилните компании за изнајмување влечни возила на железничките превозници. Кончар е присутен во неколку области, вклучувајќи енергија, производство и поправка на железнички возила и железничките инфраструктурни системи. Тие ги пласираат своите производи и услуги во повеќе од 100 земји во светот, а исто така се важни и на домашниот, хрватски пазар.

Решенијата за изнајмување на железнички возила стануваат достапни и исплатливи за растечкиот процент на превозници во Европа.

Ова комбинира предности како што се брзината и флексибилноста на поправките и економските придобивки од пониските влезни трошоци и побарувањата за услуги на лице место. Од овие причини, една од целите на Рејлпул е зајакнување на услугите во регионот на Балканот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *