ГЕРМАНИЈА: НОВИ ОГРАНИЧУВАЊА ЗА ВОЗАЧИТЕ КОИ ДОАЃААТ ОД МОСЕЛ, ШВЕДСКА И УНГАРИЈА

Германија сега бара возачите на камиони кои доаѓаат од Шведска и Унгарија да ги комплетираат регистрациите, додека оние што ја преминуваат германската граница на Мозел мора да презентираат негативни ПЦР тестови.

Германија ги додаде Шведска и Унгарија на својата листа на области за кои се смета дека имаат висок ризик од коронавирус.

Како резултат на тоа, возачите на камиони што влегуваат во Германија од Шведска и Унгарија ќе треба да се регистрираат преку einreiseanmeldung.de доколку поминале повеќе од 24 часа во овие земји или ќе бидат во Германија повеќе од 24 часа.

Покрај тоа, возачите на товарни возила кои преминуваат од Франција во Германија од регионот на Мосел, мораат да презентираат негативни ковид тестови. Тестовите не треба да бидат постари од 48 часа. Тие се тестови за PCR или антиген, во хартија или материјализиран формат, на германски, англиски или француски јазик.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *