ВО ПОРАСТ БИЗНИСОТ СО КУРИРСКИТЕ ДОСТАВИ И БРЗИТЕ ПОШТИ

За разлика од многу компании кои имаа намален обем на деловни активности поради пандемијата на коронавирус, брзата пошта, односно курирската достава низ нашата земја се зголемува, пред се поради зголемената продажба преку интернет.

Од „ФАЛКОН ЛОГИСТИК КУРИР(ФЛЦ)“ изјавија дека има забележителен пораст на бројот на пратки од продажба преку интернет, така што пандемијата во овој сегмент има позитивно влијание, пред се преку зголемувањето на бројот на експресни пратки.

„Како и принормални околности, сè уште обичните пратки се најбројни, но се приметува порастот на експресните пратки. За време на пандемијата, обемот на препорачани писма се намали заради фактот што многу правни лица не работеа. Обичните пратки останаа на приближно исто ниво, додека трендот на раст за експресни пратки продолжи, бидејќи многу корисници се преориентираа на продажба преку интернет “, изјавија од Фалкон Логистик Курир.

Како што објаснуваат од оваа компанија од поштенскиот сообраќај, се попопуларниот канал за продажба преку Интернет ја разбуди свеста кај бизнисмените кои решија да се прилагодат на новите услови на пазарот и да го преориентираат својот бизнис во иднина на овој најпрофитабилен начин на продажба за многу стоки.

Како што изјавија од германската компанија  ДХЛ,  “Бројот на пратки од различни продавници ширум светот до физички лица во нашата земја е зголемен. Говорејќи за овие пратки, прометот е зголемен за 30 до 35 проценти во споредба со претходниот период”, изјавија, објаснувајќи дека тоа е така главно за пратки што пристигнуваат од странство во МКД, бидејќи тие, како меѓународна компанија, не се многу ориентирани кон испораки во внатрешноста како ФЛЦ кој воедно се спрема да се појави и во меѓународниот поштенски сообраќај.

Пратките се различни во меѓународниот сообраќај, но тоа се претежно интернет-продавници ширум светот, од кои се купува се, од облека до апарати.

За разлика од другите индустрии, каде што има пад на обемот на работа поради пандемијата, во компаниите што се занимаваат со испорака на пакети, обемот на работа се зголеми. Според првичните информации за тоа што се случува во светот, заштитните мерки се поставени на прво место во функција на грижа за здравјето на своите вработени и клиенти.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *