ДАЛИ Е БИЗНИСОТ ПОДГОТВЕН ЗА НАПУШТАЊЕТО НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ОД ЕВРОПСКАТА ЦАРИНСКА УНИЈА?

Британската влада објави пакет од 705 милиони фунти за подобрување на инфраструктурата, нови работни места и унапредување на технологијата. Според

Повеќе

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЌЕ ОБУЧИ 50 ИЛЈАДИ ЦАРИНСКИ АГЕНТИ, А ПРЕВОЗНИЦИТЕ САКААТ ВЛАДАТА ДА ГО ПРОДОЛЖИ ТРАНЗИЦИСКИОТ ПЕРИОД НА БРЕГЗИТ

Британската влада се јави со помош до деловната заедница преку формирање на „академија за царински агенти“ што може да им

Повеќе

СТАРТУВАШЕ НОВИОТ СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ЦАРИНСКИ ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ

Царинската управа од 1 јуни започна со примена на Системот за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД). Со

Повеќе